Затвори
Изпратете своето запитване, коментар или препоръка и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.
Вашето мнение е важно за нас.
Отказ
Изпрати

Три книги за социалните мрежи, които трябва да прочетете този март

Социалните мрежи се превърнаха в едни от най-големите източници на развлечение. Прекарваме голяма част от свободното си време да натискаме бутона за новини във фейсбук, за да полюбопитстваме какво правят нашите „приятели“ и да следим профилите на известните личности, от които се интересуваме. Но новият маркетинг в социалните медии не е свързан само с посланието, което отправяме, а с това да бъдем чути като преодолеем комуникационния шум на нашите конкуренти.
Този месец сме събрали три книги, които дават отговор на някои въпроси относно новите промени в света на дигиталния маркетинг и в частност на това как социалните медии променят играта.
„Hit Makers“ от Derek Thompson
Ако си мислите, че един популярен филм, песен или приложение идва от нищото и изведнъж става една от най-обсъжданите теми, явно пропускате цялостната картина.
Всеки блокбъстър има своята тайна история на власт, влияние, на групи от хора, които превръщат всеки нов продукт в културен феномен. Дори и най-гениалните идеи потъват в прах, ако не успеят да са свържат с правилата мрежа, потребители, последователи и имитатори – публиката на вашата аудитория.
„The Filter Bubble“ от Eli Pariser
През декември 2009 г. Google започна персонализиране на резултатите от търсенето за всички потребители - и ние навлязохме в една нова ера на персонализация.
Онлайн преживяването се променя, защото интернет страниците, които посещаваме, все повече се приспособят към нас. В тази завладяваща книга авторът описва, че персонализирането вече се осъществява на всеки по-голям сайт. Тази нова тенденция е нищо повече от една невидима революция в начина, по който консумираме информацията - тази, която ще оформи това, което знаем и дори това как нашата демокрация работи.
„Snapchat Is The New Black“ от Cedric Nix
Рекламирането в социалните медии променя начините за правене на бизнес - промотирането пред  частни лица и фирми до все по-широка  аудитория. Към момента почти 3 милиарда души по света използват основните социални мрежи.
Използването на социалните медии като маркетингов инструмент не е нищо ново и е предпочитан метод от известно време насам, но в тази нова книга ще можете да открие нещо по-различно.
В книгата Snapchat is the New Black се разглежда начина, по който това нарастване в използването на социалните медии може да работи за вашия бизнес.